پایتون چیست؟ کاربردهای زبان python

پایتون چیست؟ کاربردهای زبان python

آموزشی
9 شهریور 1403

اگر شما هم یکی از اون دسته از افرادی هستید که تازه وارد دنیای برنامه نویسی شده قطعا یکی از اولین اسم هایی که در بین زبان های برنامه نویسی به گوشتون میرسه زبان پایتون است، طبیعتا اولین سوالی که براتون پیش میاد اینه که پایتون چیست؟ و بعد از یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون(python) چه کاربردهایی میتونه برای من داشته باشه؟ این ها بخشی از مسائلی هستن که در ادامه مقاله قراره به جوابشون برسیم.

 

پایتون چیست؟

پایتون یک زبان برنامه نویسی شئ گرا رایگان و منعطف و در عین حال بسیار قدرتمند با کاربرد های گسترده است. پایتون به خاطر خوانایی بالا و سهولت در یادگیری و استفاده شهرت داره به طوری که برای آموزش برنامه نویسی به کودکان هم استفاده میشه. پایتون به واسطه منعطف بودن در توسعه وب، هوش مصنوعی، ماشین لرنینگ، اینترنت اشیاء(IoT)، تست امنیت و نفوذ، بازی سازی و کلی کاربرد دیگه دست برنامه نویسان پایتون رو در انتخاب حوزه مورد علاقه خودشون باز میزاره.

 

تاریخچه پایتون

این زبان محبوب با این هدف که یک زبان همه کاره با خوانایی بالا که علاوه بر کامپیوتر برای انسان هم قابل فهم باشه در هلند توسط Guido van Rossum خلق شد. و به علت سادگی زبان پایتون به سرعت مورد توجه برنامه نویسان قرار گرفت و چون پایتون به صورت متن باز ارائه شد برنامه نویسان در سراسر دنیا در توسعه این زبان مشارکت کردند، همین مسئله باعث رشد هر چه سریعتر پایتون شد به طوری که در حال حاظر به یکی از محبوب ترین زبان ها در دنیا تبدیل شده است.

 

ویژگی های پایتون

  1. 1. مفسری بودن: پایتون جزء زبان های مفسری است پس برخلاف زبان های کامپایلری مثل ++C یا #C که کل کدهای برنامه یکجا به زبان ماشین تبدیل میشود سپس اجرا میشوند، مفسر پایتون هر خط کد را به صورت جداگانه تفسیر و اجرا میکند در نتیجه پیدا کردن و رفع خطاها راحت تر میشه.
  2. 2. سطح بالا بودن: سطح بالا بودن پایتون این مزیت رو به برنامه نویس میده که راحت تر با اون زبان ارتباط بگیره چون برخلاف زبان های سطح پایین که به زبان ماشین نزدیک تر هستن زبان پایتون بسیار قابل فهم است.
  3. 3. پشتیبانی گسترده: پایتون با یک جامعه کاربری بزرگ باعث دلگرمی برنامه نویسان این زبان شده چون وقتی در کدهاتون به مشکل میخورید کلی برنامه نویس در دنیا وجود دارن که میتونن شما رو در حل کردن مشکلتون کمک کنن.
  4. 4. کتابخانه های غنی: پایتون با داشتن یک کتابخانه بزرگ استاندارد که یک مجموعه کامل از ماژول ها و توابع در اختیار برنامه نویسان پایتون قرار میده که دیگه مجبور به تکرار خیلی از کارها از اول نباشن.
  5. 5. توسعه سریع: پایتون به علت سادگی و خوانایی بالایی که داره باعث میشه پیچیدگی های پروژه کم بشه و روند توسعه پروژه سریع تر انجام بشه، این موضوع در پروژه های پیچیده خودش رو حتی بیشتر هم نشون میده.


کاربرد های پایتون

انعطاف پایتون این اجازه رو میده که در خیلی از حوزه ها بکار گرفته بشه که برخی از کاربرد های زبان پایتون(python) عبارت است از:

  1. 1. توسعه وب: پایتون از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی تحت وب با داشتن فریم ورک های قدرتمندی مثل جنگو(django) و فلسک(flask) و کلی فریم ورک دیگه مقصد بسیاری از برنامه نویسان بعد از یادگیری پایتون به این حوزه پرطرفدار است.
  2. 2. هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ: پایتون به علت ماهیت آسان و پایداری که داره یکی اصلی ترین زبان های مورد استفاده توسط متخصصان داده و یادگیری ماشین است.
  3. 3. اینترنت اشیا(IoT): به طور خلاصه هر چیزی که بتونه به اینترنت وصل بشه بخشی از اینترنت اشیا به حساب میاد و پایتون به علت سبک بودن و مقیاس پذیر بودن یک انتخاب ایده آل برای اینترنت اشیا است.
  4. 4. تست امنیت و نفوذ: به علت کتابخانه های غنی و پلتفرم مستقل بودن، به پایتون این اجازه رو میده در سیستم عامل های مختلف مثل ویندوز و لینوکس و macOS قابل اجرا باشه به همین دلیل است که پایتون جزء زبان های مورد علاقه متخصصان هک و امنیت است.
  5. 5. توسعه بازی: سادگی پایتون در کنار کتابخانه هایی مثل Pygame و Pyglet و کلی کتابخانه دیگه میتونه علاقه مندان بازی سازی رو به سمت پایتون سوق بده.
  6. 6. توسعه نرم‌افزار: با داشتن کتابخانه هایی مثل Tkinter و Kivy و.. میتونین برنامه های کاربردی دسکتاپ و موبایل با پایتون بسازید. 

 

نتیجه گیری

همون طور که کاربردهای زبان پایتون(python) رو دیدید پایتون به عنوان یک زبان همه فن حریف شهرت داره پس برنامه نویس پایتون هم همه فن حریف حساب میشه. هر مسیری یه شروعی داره شروع مسیر یادگیری شما میتونه از دوره آموزش پایتون گیک باز باشه.

author-avatar
سعید امینی
نویسنده مقاله

الان بیشتر از پنج ساله که مشغول برنامه نویسی وب هستم و در طول این مدت کلی چالش رو پشت سر گذاشتم و عاشق اینم که هر چیزی رو که در این مدت یاد گرفتم رو به بقیه هم یاد بدم، الانم در بستر سایت گیک باز دارم دانشم رو با بقیه تقسیم میکنم :)

نظرات

هنوز نظری وجود ندارد! شما اولین نفر باشید...